Ohlédnutí za 3. ligou RAFL 11/12

28.02.2012 23:12

Uplynulý víkend se odehrálo poslední kolo základní části 3. ligy RAFL, podívejme se tedy jak dopadla.

Pro polovinu týmů zároveň se základní částí skončila celá sezóna. Dobrý konec to nebyl pro tým Puma Mladá Boleslav, se 4 body za jednu výhru a 2 remízy skončil beznadějně poslední a napodobil tak minulou sezónu, kdy, ještě jako účastník 2. ligy, získal body tři. O místo výše zakončili sezónu FbC Falcons MH, po nepříliš vydařeném podzimu se v jarní části výsledkově zvedli a v konečném součtu získali 12 bodů, i to však bylo na účast v play-off beznadějně málo.

Sezóna skončila také pro týmy na opačném konci tabulky, tyto však smutnit nemusí. Naopak. Pro příští sezónu se totiž posunou o patro výše, budou totiž bojovat v lize druhé. Přímý postup si zajistil bezkonkurenční FBK Dolní Bousov, který ovládl třetí ligu bez ztráty bodu. Stejně suverénně si vedli i jejich "sniper" Daniel Macoun v tabulce střelců, i přes zdravotní výpadek nastřílel úctyhodných 93 gólů, což je téměř jednou tolik co další v pořadí a zaslouženě tak obdrží cenu pro nejlepšího střelce 3. ligy. Spolu s Bousovem se do druhé ligy přesunou Ohňostrojaři, především díky vyrovnanosti výkonů, po celou sezónu se jim dařilo držet si vysokou výkonnost a zaslouženě tedy postupují.

Týmy na 3.-6. místě si sezónu prodlouží o jednu play-off sérii, ty úspěšnější ji zakončí až barážovými boji. První dvojici pro play-off tvoří FBC Lightnings, 3. po základní části, a SC Podještědí, jemuž se podařilo bez větších problémů ubránit 6. pozici, k čemuž jim bezpochyby pomohlo i 54 gólů Jiřího Klímy, ty mu také zajistili 3. místo v tabulce střelců. Lightnings, přestože chvílemi dokázali předvádět vysokou kvalitu hry, během sezóny nijak nezářili, ale dařilo se jim sbírat body, opřít se mohli především o góly Jaroslava Stojana, ten si svými 56 přesnými zásahy zajistil v tabulce střelců 2. místo. To týmu Podještědí vyšel začátek soutěže skvěle a určitě jim dodal v jejich první sezóně klid. Vybojovaný náskok se jim po zbytek sezóny dařilo udržovat a tak mohou dále snít o 2. lize. Přesto je v této sérii favoritem zkušenější tým Lightnings, kterýmu přisuzuji 70% šanci na postup do baráže.

Ve druhé sérii se utkají FBK Dynamo, které skončilo 4., o bod před svým soupeřem - týmem FBK Gunners Brodce. Dynamo nedokázalo v jarní části výsledkově navázat na podzim, kdy se pohybovali i na pozicích zajišťujících přímý postup. Na jaře se však trápili a mohou být rádi, že na podzim stačili posbírat dostatek bodů. Pokud si tuto formu přenesou i do souboje s Brodci, nebudou jejich šance na postup velké. A to i přes naprostou nevyzpytatelnost týmu z Brodců. Tým trpí především nejistou docházkou, nejeden zápas byli nuceni odehrát se čtyřmi či dokonce třemi hráči do pole. Hráči Brodců sice oplývají individuálními kvalitami, jen málokdo z nich je však dokáže naplno využít, jelikož se nechají snadno rozhodit a zbytečně se rozptylují diskusemi s rozhodčím. Pokud se tomuto dokáží vyvarovat a zmobilizují síly nemělo by o jejich postupu do baráže být pochyb. V tuto chvíli jim dávám šanci na postup v poměru 60:40.

Uvidíme v jakém složení se tedy rozjede příští ročník, vzhledem k systému postupů a možnému rozšiřování, se možná sejdeme v úplně jiné třetí lize, jistě však opět bude mít svůj náboj a určitě bude zase o co hrát. Když už o co nic jiného, tak minimálně o postup do druhé ligy.

Poslední výsledky

 

Přípravný zápas

 

FbC Falcons MH

 - FBC Lions

7:8 po nájezdech
 

Výsledky>>

Příští zápas

 

FbC Falcons MH 

- WFR

11:00 13.9.2014

6.ZŠ MB

 
 

Dr.ACI Veselá

FbC Falcons MH

13:30 13.9.2014

6.ZŠ MB

 

 

Tabulka RAFL

  Tým Z B
1. Dr.ACI Veselá 0 0
2. FBC Vikings 0 0
3. CDB Mladá Boleslav 0 0
4. FBK Pilich Vivatus 0 0
5. Pixbo Kosmonosy 0 0
6. Dragons Extasy 0 0
7. FBK Sklípkani 0 0
8. Squadra Juniors TSJ NP 0 0
9. White Flying Rabbits 0 0
10. FBK Cerberos 0 0
11. Českobrodský Panthers 0 0
12. FBK Devils 0 0
13. FBC Bakov Satans 0 0
14. Kněžmost Butchers 0 0
15. Ohňostrojaři 0 0
16. FBC Lions 0 0
17. FBC Lightninhgs 0 0
18. FBK Dynamo MB 0 0
19. FbC Falcons MH 0 0
20. Legendy Výstaviště 0 0

 

čtvrtfinále play-off

předkolo play-off

pohár útěchy